The End
Lieve familie en vrienden!
Hierbij dan toch echt ons allerlaatste reisverslag.
We zijn inmiddels aanbeland bij de allerlaatste dag in Mexico en allerlaatste dag van onze reis helaas. Ongeveer een jaar geleden begon het plannen. Zullen we eens op reis gaan als we zijn geslaagd. Maar waarnaar toe? We begonnen met Canada, Noord en Zuid Amerika. Dit bleek echter veel te groot te zijn om in 4 maanden te doen. Dan maar alleen Zuid Amerika. We zijn van de Argentijnse Iguazu watervallen naar de Chileense vulkanen, van diep in de grond (de mijnen in Potosi) naar het hoge Andesgebergte, van de Boliviaanse Jungle naar de Zandduinen en het strand in Peru en van de Cuy (Cavia) in Ecuador door naar de Rum en sigaren in Cuba. Waar een fles Havana Club rum nog goedkoper is dan een bus Pringles chips! De laatste stop was het heerlijke Mexicaanse eten zoals natuurlijk Burrito´s, Taco´s, Nacho´s en de nodige Corona´s en Tequila´s vloeiden rijkelijk.
Het was zo´n prachtig mooie reis waarvan we het waarschijnlijk pas echt goed beseffen als we weer op Nederlandse bodem zijn en erover gaan nadenken en de foto´s nogmaals gaan bekijken. We hebben zoveel leuke mensen ontmoet, geweldige activiteiten ondernomen, de prachtigste plekken bezocht en onszelf beter leren kennen en zelfstandiger geworden. (wat we natuurlijk al waren..)
Hieronder wat feitjes van onze reis:
De landen die we hebben bezocht zijn Argentinie, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Cuba en Mexico.
We zijn in totaal 130 dagen onderweg geweest waarbij we een totale afstand hebben afgelegd van 41.757 km! (Inclusief vlucht en busreizen).
We hebben met 36 bussen gereisd, 11 vluchten gehad en hebben in totaal 271 uur in de voertuigen gespendeerd (waarvan 234 in de bus en 37 in het vliegtuig).
We hebben in 39 hostels, 6 hotels en 7 casa particulares geslapen. En in 1 grote villa in Lima die van alle gemakken voorzien was.
Nu terug naar het heerlijke bruine brood met kaas dat vooral Martine heeft gemist en het frietje Sate op vrijdag avond waar Damien zo naar verlangd. (Nederland is zo slecht nog niet.)
Tot slot willen we iedereen heel erg bedanken die ons tijdens deze 4,5 maand hebben gevolgd en voor de leuke reacties op onze verhalen! (Foto´s van Ecuador, Cuba en Mexico zullen alsnog volgen, zowel op deze pagina als op facebook!)
We verheugen ons erop om jullie allemaal weer te gaan zien!
Voor nu de allerlaatste groeten uit Mexicio en tot heeeel snel! Xx Damien en Martine